2015. január 8., csütörtök

Az istenkáromláshoz való jog

Ezúton szeretném kifejezni mélységes felháborodásomat, hogy a tegnapi esztelen terrortámadás után a nyugati világ egyes részei eljutottunk oda hogy rasszisták voltak a meggyilkoltak, azért bár elítélik a támadást, de szolidaritást nem vállalnak. Aztán persze megindult a magyarázkodás, hogy az iszlám a béke vallása meg hogy minden muszlim szervezet elítélte a támadást; az összes muzulmánhoz képest mennyi a radikalizált fegyverforgató; és hogy mennyi arab halt meg az USA háborúiban az elmúlt 10-15 évben.
Kedves hozzám hasonló szénalapú létformák! Lesztek szívesek az 'ember' titulust a kijáratnál visszaszolgáltatni és hosszú tömött sorokban eltakarodni a Plútóra, ahol boldogíthatjátok egymást kedvetekre.
Ugyanazt csináljátok, mint amikor a nemi erőszak áldozatát kezdik el hibáztatni, mert az kihívóan öltözködött.

Azok a Charlie Hebdo címlapok, amiket véres kardokként körbehordoztok, mint bizonyítékok a lap/rajzolók rasszizmusára nem bizonyítanak semmit. Azok a címlapok kapták a legnagyobb médiafigyelmet mert egy vallás (segítek: az iszlám) ilyen-olyan képviselői nem tudták értelmezni a szólásszabadság fogalmát és fenyegetésekkel válaszoltak. Ennyi, ilyen kibaszottul egyszerű. A Hebdo címlapjai kritizálták a zsidó és katolikus vallás intézményeit és emblematikus vezetőit is, azonban akiket ilyen módon megsértettek inkább beperelték őket és a bíróságon keresték az igazukat. Mert azok az emberek megugrottak egy civilizációs lépcsőfokot, és az erőszak számukra már nem ultima ratio!
A többi szemforgató magyarázkodásról meg... Az természetes, hogy minden muszlim szervezet elítélte a támadást. Merték volna nem megtenni, annak azonnali és látványos következményei lettek volna. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy csak és kizárólag önös érdekből tették amit tettek, egyszerűen ilyen a dolgok természete. Ez nem bizonyít semmit.
Ahogy az sem, hogy milyen Venn-diagrammokat reklámoztok a számarányokról. Hogy a másfél milliárd muszlimra jut 45-50 ezer "harcos". link Engem inkább az érdekelne, hogy azt a 45-50 ezer embert ki támogatja: pénzzel, paripával, ideológiával. És abból a másfél milliárdból mennyi vall hozzájuk hasonló nézeteket...
És az is kibaszottul irreleváns ebben az esetben, hogy az USA háborúiban mennyien haltak meg. Ezzel az erővel elővehetnénk a keresztes háborúk statisztikáit is. Ugyanis nem csinálnak mást, csak számokkal igyekeznek igazolni gaztetteket. Valóban, a második Öböl-háború meg a drónokkal folytatott hadviselés messze van a jó ötletek örökranglistájától, de a mohácsi vész és a 150 éves hódoltság miatt nem kezdek el lövöldözni egy török újság szerkesztőségében. Ugyanis a két dolognak nincs köze egymáshoz. Az USA háborúi és a Charlie Hebdo szerkesztőségében történt lövöldözés között nincs ok-okozati összefüggés.
A rasszizmus-vád alátámasztására szolgál még az is, hogy a szerkesztőség nagyja fehér férfi volt... Őszintém, komolyan, lejjebb süllyedni nem lehet?!

A Charlie Hebdo képeiről sok mindent lehet mondani/gondolni. De hogy rasszisták lettek volna, erős túlzás. Ízléstelenek, sértőek, provokatívak igen. De egy agent provocateur laptól nem is várható el más.

Olvass1 Olvass2 Olvass3

Zárásnak: a szólásszabadsághoz nagyon régóta hozzá tartozik az istenkáromláshoz való jog. Nem véletlenül nincsenek máglyán égetések, becsületgyilkosságok, akasztások, lefejezések a katolicizmus vagy a judaizmus nevében már nagyon hosszú ideje Európában. Az iszlám miért érdemel kivételes elbánást? Csak mert egy kecskepásztoroknak szóló kézikönyvben benne van hogy a kedvenc képzeletbeli barátjuk tévedhetetlen, attól én még kiröhöghetem és nevetségessé tehetem őket szóban és írásban, mert képzeletbeli barátaik vannak! Ha ez nekik istenkáromlás, legyen. Őszintén, magasról leszarom. Ignoráljanak, az semmibe sem kerül nekik. Viszont a véleményemet nem fogom megmásítani vagy elhallgatni, mert ezzel megbánthatom őket. Én is együtt tudok élni az általuk képviselt világnézettel, még ha nem is értek vele egyet vagy esetenként megbánt. Ha ők erre nem képesek, akkor ugyanúgy kell őket kezelni, mint bármely más csoportot, amelyik gondolatrendőrséget üzemeltet és el akarja nyomni azokat akik nem értenek vele egyet. Elvenni a kiváltságaikat, befagyasztani a forrásaikat, támogatóit kivetni a társadalomból de visszatérési lehetőséget biztosítani azoknak, akik szakítanának ezzel a gyilkos ideológiával. Mint ahogy Németországban kezelik a neonácikat.

Tessék Kurt Westergaard elhíresült rajza, további értesítésig ezt gondolom rólatok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése