2014. október 24., péntek

Bolondok szabadlábon

Először csak Kövér Lászlóról és barátairól szerettem volna írni, aztán megszólalt Orbán Viktor a kitiltási ügy kapcsán, ami mellett nem lehet elmenni.

Szóval Kövér... Azt hiszem az az ember (és a társasága) súlyos kisebbrendűségi komplexusban(?) szenved - aki ért hozzá nyugodtan javítson ki, ha tévedek. Semmi más logikus indokot nem tudok felhozni amellett, hogy miért kísérlik meg rendszeresen és kényszeresen újraírni múltat és igyekeznek önmagukat mind nagyobban és bátrabbnak, fenyegetettebbnek beállítani a '88-89-es események tükrében, míg az akkori szituációt folyamatosan rosszabbnak és sötétebbnek festik le. Hol van ilyenkor Pozsgay elvtárs, aki az MSZMP Politikai Bizottságán belülről bomlasztotta a rendszert?! '88-89-ben nem az volt a kérdés, hogy összedől-e az állampárt, hanem hogy mikor! Az MSZMP akkor sem tudott volna tenni az akkor lezajló folyamatok ellen, ha akart volna. Erre jön ez a kimosakodott lumpen és fotelforradalmár, és nekiáll építeni saját eredetmítoszát újra és újra? Nem kéne, hogy meglepjen. Mégis, minden egyes alkalommal... Kövér csak annyiban különbözik az akol hasonszőrű lakóitól, hogy ő béget a leghangosabb. Milyen kár, hogy bezárták a Lipótot. (Az EU-ról, NATO-ról és a Nyugatról kifejtett zagyválására nem fogok értékes adatforgalmat vesztegetni.)

Orbán meg hozta a szokásos formáját. Terel, csúsztat és hülyének néz mindenkit, aki nem a tükör.
Tisztelt Miniszterelnök úr! Az amerikaiak semmit sem állítottak senkiről, egyszerűen csak közölték hat magyar állampolgárral, hogy nem szívesen látott személyek a nagy vízen túl és a határon visszafordítják őket az erre szakosodott szakemberek, ha véletlenül arra tévednének. Hogy miért? Korrupcióval összefüggő vádak miatt, amit a kitiltó állam megalapozottnak talált. Ismétlem: nem vádoltak az amerikaiak senkit semmivel, csak nem kérnek belőlük mert egy zacskó szotyiért eladják magukat, ha a szotyiért nem kell fizetniük. Nem tettek feljelentést a magyar hatóságoknál(?), minek is, mivel a kitiltottak az esetleges vizsgálatokat lefolytató intézmény élén állnak.
Miután tisztába tettük a lényeget, nézzük meg újra Orbán válaszait. Bár mozog a szája, nem mond semmit, csak tátog mint hal a szatyorban. Ó bocsánat, a végén elhangzott egy amerikaiaknak szánt fenyegetés is. Majd a zöld dosszié alapján jól kivizsgáljuk az itt működő amerikai cégeket, ahogy a Napi Gazdaság megírta. TÉNYLEG AZ AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOKKAL ÉS ANNAK GAZDASÁGI ÉRDEKEIVEL AKAR PACKÁZNI?! Tényleg nem tudja mikor kéne befognia a pofáját? Ezek szerint nem.
Drónok megjelenésére nem számítok, de nem az lesz a következő lépés, és nem is onnan fog jönni. Ezen mindenesetre érdemes lenne elgondolkodni.

2014. október 22., szerda

Ötletbörze

Sok 'miért? minek?' felmerült bennem az internetadó kapcsán, de akárhogy töröm a fejem, nem vagyok okosabb, mint tegnap voltam. Inkább csak sejtéseim vannak, 3/4/5 darab, attól függ, hogy számoljuk.
Az első: látszik, hogy a jövő évi költségvetés nem fogja kihúzni az évet, kellenek még plusz források, de a szektoriális különadók már szárazra szívtak mindent, alulról több pénzt nem lehet kipréselni, az ellátórendszerek éppen hogy nem omlanak össze; pánik és ötletelés, aminek ez az eredménye.
A második: ez szorosan összefügg az előzővel. El kellett kezdeni törleszteni a paksi hitelt az oroszoknak, és világosan látszik, hogy több pénz kell, mint ami jelenleg befolyik az államkasszába. Pánik + ötletelés = eredmény.
A harmadik: el kell titkolni EZT. Nevezetesen hogy Vologya kedvéért lementünk kutyába és igyekszünk kész helyzet elé állítani az EU-t és az USA-t Déli Áramlat ügyben. - Ezt az egész bizniszt inkább nem minősíteném túl erős szavakkal. Maradjunk annyiban, hogy a nagyfiúk játékát akarjuk játszani dedós hülyegyerek módszerekkel. Nem fog működni, teljesen mindegy hány egyéni képviselői módosító javaslatot nyújtanak be meg nem nevezett pasa parki lakosok. (Ez is valamennyire összefügg az előzővel.)
A negyedik: A 6 kitiltott ügyéről igyekszünk elterelni a közfigyelmet, meg arról, hogy adócsalók irányíthatják az adóhatóságot. Meg arról, hogy Szíjjártó Péter külügyminisztert Victoria Nuland helyettes államtitkár fogadta, míg Móra Veronikát, az Ökotárs vezetőjét Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke - tudjátok, az a fekete fickó abban a fehér házban, akinek a CÖF levelet is írt hogy ugyan bratyizzon már OV-val, régen járt a főnök Washington DC-ben.
Az ötödik: mind a négy egyszerre súlyosbítja azzal hogy ekkora balfaszok. Azt tudjuk, hogy a külügyben olyan állapotok uralkodnak amik nem kedveznek a szakmai munkának. Azt is tudjuk, hogy technikai tudásuk ezeknek az embereknek OV-val az élen annyi van, hogy az internet az egy olyan hely, ahol bepofáznak nekik, körberöhöghetik őket. Továbbá ahol a hazugságaik addig tartanak, amíg az internet népe meg nem unja a macskás GIF-ek és videók nézegetését, és az MTI-MNO híreket szanálva neki nem áll utánanézni annak, hogy valójában mi is a csízió.

Az Anonymous is az internet pöcegödréből/segglyukából nőtt ki. Nem tökéletes, de nem is kell, hogy az legyen. Ugyanolyan sokszínű, mint a mozgalmat alkotó emberek. Éppen ezért balfaszság az internet népével kekeckedni. Ez nem egy olyan jól körülhatárolható réteget érintő probléma, mint a MANYUP-pénzek lenyúlása, mint a rendvédelmi dolgozók korengedményes nyugdíja, mint a trafikosok megélhetése, mint a diákok tandíja. Ez mindannyiunkat érint és mindannyiunk alapvető szabadságjogait csorbítja.