2012. november 18., vasárnap

BRÉKING: Az LMP halott!

Schiffer András halálra ítélte. LINK1, LINK2, LINK3 A vidéki küldöttek meg lelkesen asszisztáltak a biztosítás nélküli halálugráshoz. Az eredmény: határozat arról, hogy a párt nem csatlakozik az Együtt 2014-hez, de tárgyalni tárgyalhatnak velük a vezetők - de miről is? Igaza van Jávor Benedeknek, amikor a lemondása bejelentésekor azt mondta, ez a döntés nem csak a pártnak, az országnak is káros.
Schiffer ugyanúgy a saját privát valóságában él, mint Matolcsy és Orbán, csak utóbbiak (többek között) a gazdasági realitásokat ignorálják, míg Schiffer a politikai realitásokat hagyja figyelmen kívül teljes mértékben.
Ezzel a döntéssel az LMP elmarta magától a reálisan gondolkodó szavazóit, innentől kezdve a leépülés fog megindulni, nem a pólusképzés. Hiába szegezi az önállóságáért harcoló túlreprezentált vidéki tagság 2018-ra a tekintetét, hogy akkor majd milyen jó lesz nekik, de azt elfelejtik, hogy 2014-től 2018-ig a jelenlétükkel legitimálnák az orbáni látszatdemokráciát, ráadásul 2014-ben szavazatokat vonnának el az Orbán leváltására készülő erőktől. Éppen ezért 2014-től nem lesz LMP-s frakció a parlamentben, csak néhány (1-2 darab) kósza képviselő, ha iszonyatos szerencséjük van. Ugyanis a szavazói, akik bejuttatták a pártot 2010-ben a Parlamentbe, el fognak tőle fordulni és olyan képviseletet ajánlók után néznek, akik nem légvárakban élnek, hanem a realitások talajszintjén mozognak.
Akik az "önállóság" mellett tették le most a voksukat, egy életre kiírták magukat a felelősen gondolkodó politikusok közül, bármit is képzelnek magukról. Nem képesek átlátni a nagyobb képet, ezért megmaradnak a saját kisszerűségüknél, acsarognak majd Bajnaiékra a ciklus végéig, aztán egy kiürült teremben várják majd a soha meg nem érkező választási sikereikről szóló eredményeket 2014 áprilisában, és ez így lesz rendjén. Akik nem látják be, hogy a szavazók igénye eltérhet a tagság véleményétől, azok menthetetlenül bukásra és elfeledésre vannak ítélve. Talán 2018-ban lehet valami a zöld gondolatból, ha addig össze nem omlik minden.
Érdekes kísérlet volt az LMP, de az idiotizmus miatt csak ennyire futotta a "zöld pólusnak".

LMP
Élt
2010-2012
Rest in peace

Valóság/ok?

A valóság attól függ, hogyan, milyen szemszögből figyeljük meg. De azért vannak furcsaságok, zavarok az erőben.
Így látja a KIM a fiatalok helyzetét a mai Magyarországon:
És így a HétköznaPI CSAlódások:

Igazán kíváncsi vagyok, mit gondolnak ezekről, és melyiket érzik maguknak a fiatalok.
Számomra egyszerre felháborító és végtelenül kiábrándító a kormány propagandavideója. Mert bizonyítja, hogy a kormány képviselőinek, döntéshozóinak és kiszolgálóinak lövésük sincs az őket körülvevő világról, egyszerűen kritika nélkül benyelnek mindent Orbánnak meg Matolcsynak. Mert bizonyítja, hogy azt hiszik, minden fiatal élete úgy zajlik, ahogy a "sajátjaiké".
Nem tehetek róla, az első videó alatt folyamatosan pörgött a pénztárgép a fejemben: iPhone kitudjahányas, taxi Ferihegyre (csakazértsem Liszt Ferenc), Sziget, SZIN, bungee jumping, vitorlázórepülő bérlése... Ezekre akkor sem lenne pénze egy egyetemistának, ha dolgozna az egyetem mellett. Otthonról kiszakadva, (fő)városba felkerülve csoda, ha a megélhetésre valót elő tudja teremteni az egyszeri hallgató! (A kormányközeli az más tészta - talán róluk szól a videó.)
Az urak a magasban igazán leszállhatnának a magas lóról és kiléphetnének a budai ingatlan - fűtött szolgálati autó - Parlament Bermuda háromszögéből, mert ezen belül, úgy látszik, elveszik az értelem.