2014. szeptember 29., hétfő

Földanya, jövünk!

Micsoda időket élünk!
Már nem csak szerkesztőségi véleménycikkekben kerül elő illiberális fordulat kritikája, hanem már Obama is fontosnak tartja megemlíteni. Tudjátok, az az ember, aki emberéletek kockáztatása nélkül tud visszaküldeni egy országot a középkorba. És nem is akármilyen társaságban említ minket! Oroszország, Kína, Venezuela... napfényes helyek némi fogd be a pofáddal fűszerezve. Igazán kecsegtető perspektívák. Ebből a szempontból a véleményvezérek szerepét Tímár Gábor foglalta össze a legjobban a KARD-on. Adjuk ehhez hozzá a külügyben uralkodó állapotokat, és egy katasztrófa receptjét tartjuk a kezünkben.
Egyszerűen hihetetlen amit csinálnak és ahogy a helyzetet kezelik. Visszaszólni a heti rádiókinyilatkoztatás keretein belül, majd bekéretni az ügyvivőt a minisztériumba? Miért is? Mert az Amerikai Egyesült Államok elnökének ingerküszöbét átlépte az, ami itt az északnyugat-Balkánon folyik, és az véletlenül nem egyezik azzal, amit itthon hallucinálnak a "hatalmasok". Komolyan hadat fogunk üzenni az USA-nak, mint Horty? Ennyire visszamentünk 1940-be?

Valóban hihetetlen a helyzet, de ha úgy igazán őszinte akarok lenni magamhoz, egyáltalán nem meglepő, hiszen az elmúlt négy év másról sem szólt, csak egy engedelmes, végtelenül lojális csinovnyikréteg kineveléséről szólt, akik végrehajtanak és nem gondolkodnak. Az az igazán meglepő, hogy egy ilyen szintű láblövésre "csak" most került sor - ami vicces is lenne, ha ezek az idióták nem egy repülővel játszanának egy olyan chichen-game-et ahol a másik fél az anyaföld...

P.S.: Tényleg az a baloldal rendelte meg a kritikát Amerikából, ami egy főpolgármester-jelöltet sem tud kiállítani anélkül hogy leégne és lebőgne egyszerre?