2013. március 16., szombat

Let it snow!

Ülök a kényelmes székemben a meleg szobában, és nem hiszem el! Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy hagyhatta magára az állam adófizető polgárait egy teljes napra, a hóban.
Mielőtt bárki belekezdene, hogy "Ez nem (csak) a kormány hibája, minek kellett útnak indulni!", megnyugtatom, ez nem CSAK a kormány hibája. Tudható volt, hogy milyen idő jön, sokan mégis útnak indultak. Az okokat nem firtatom, úgy döntöttek, megéri a kockázatot. Viszont ahol az emberi ítélőképesség csődöt mond/eléri végső határát, ott kellene belépnie egy szakképzett apparátusnak, ami az adatok mérlegelése után dönt: le kell-e zárni az autópályákat, avagy sem. Ez azonban nem történt meg. Volt helyette viszont jó adag töketlenkedés, tehetetlenkedés és felelősségtologatás az állam reprezentánsai által előadva, és későn érkező segítségről szóló győzelmi jelentések.
Ez a katasztrofális reakció, illetve a reakció teljes hiánya a katasztrófára pedig szerintem egyértelműen EGY EMBER felelősségét veti fel. Drága vezénylő tábornokunk eddigi országlása alatt sikeresen elérte, hogy az önálló gondolkodás képessége kivesszen az államigazgatás rendszeréből, ez pedig most megbosszulta magát, kamatostul. Beérett a tudatos rombolás. Az új generációs döntéshozó ugyanis csak akkor mer dönteni, ha már tudja, hogy milyen döntést várnak el tőle. Ezért nem merték lezárni az autópályát, kamionstopot elrendelni, bejelenteni a tömegkommunikáció csatornáin, hogy gáz van, senki ne induljon útnak... A lista végtelen, de a felelősséget nem lehet tologatni egy kézivezérelt rendszerben.
Akik pedig segítettek a bajbajutottaknak, minden elismerést megérdemelnek. Legyenek hivatásosok vagy önkéntesek, ők megérdemlik a különböző kitüntetéseket! Őket kéne kitüntetni, és nem egymást, kedves miniszter úr és kedves tábornok urak!
A hétköznapi hősök (tűzoltó, rendőr, katona, önkéntes) előtt kalapot emelek.

2013. március 14., csütörtök

Itt van újra

Hát ezt is megértünk. Nem tudom, ki mire számított (bennem, bevallom, volt egy kis remény) de Áder János folytatta a dicső hagyományt, és Schmitt Pál nyomdokaiba lépett: megszületett a következő gumigerincű aláíró-automata.
Erről az egészről egyébként tényleg nem lehet többet mondani. A gránitszilárdságú alaptörvénybe hatalmi szóval belenyomták azokat a szégyenletes jogszabály-szerűségeket, amik még a pártalkotmány normáinak és követelményeinek sem feleltek meg! És miközben Európától Amerikáig mindenki óva intette őket ettől a lépéstől, nagypofájú, kioktató stílusban mindenkinek megmagyarázták, hogy miért tévednek és hogy a magyar emberek mennyire ezt akarják. Ezek után ne csodálkozzunk, ha a magyar kormányzat "jeles" tagjait a leprásoknak fenntartott kezelésben részesítik mindenhol, ahol megfordulnak (na jó, Lukasenkó puszipajtás lett) és az EU "ránk dobja az atomot" (felfüggeszti a szavazati jogunkat). Mert megtehetik és mert igazuk van.
Amikor beléptünk ez európai közösségbe, vállaltuk, hogy megtartjuk alapértékeit, megfelelünk normáinak. "Orbán és bandája" ellenben úgy tesznek, mintha mi tennénk a tagságunkkal szívességet Európának, és mint felkapaszkodott suttyóéknál szokás, még a szaros bakancsot is felcsapják az asztalra azzal a felkiáltással, hogy "Ha nem tetszik, megveszem az egész krimót!" Csak ez a mucsai mentalitás itt nem fog működni. A hölgyek és az urak a Lajtán túlról kulturált emberek: amíg lehetett, és amíg tartott az eszköztáruk, tűrtek és igyekeztek befolyásolni a mucsaiakat. Ám mostanra bebizonyosodott, hogy azt sem szabad elhinni, amit kormányunk tagjai írásba adnak, így nem maradt más hátra, mint bevetni a nehéztüzérséget. Eddig célzottan, csomópontokra próbáltak hatni, most jön a szőnyegbombázás, fusson, kinek kedves az élete! És nem lehet hibáztatni az európai vezetőket emiatt. Ők is látták, hogy csak az erőből ért a barom. Ha erő kell neki, hát most megkapja, csak győzze viselni.
A "zembereknek" meg elegük lesz egy idő után. Bele lehet foglalni az alaptörvénybe, hogy kisfogyasztóknak ingyen van az áram, ami itt kiesik, azt kamatostul hajtják be a szolgáltatók a különböző vállalkozásokon - nem csak a multikon, ebbe a kkv-szektor is beletartozik. És a vállalkozások beépítik az áram árát a termékeikbe - eddig is így tettek, ezen a gyakorlaton nem fognak változtatni a jövőben sem. És ez a többszörösét viszi majd el a 10%-os rezsicsökkentésnek.
Lehet nyomatni az agitpropot Boross Péterrel turbózva, de ahol sósavval felfegyverkezett fidesznyugdíjasok és gyilkos ultrák békemenete "védi" a kormányt azoktól, akik kiállnak a jogbiztonság és jogegyenlőség mellett, ott már régen elbaszódott minden. Ha meg lesz bátorságuk és rendőrattakot vezényelnek a valóban békés tömegbe, akkor... Nos, akkor a 2006-os, forradalomnak kikiáltott jobbikos, fasiszta zavargások után lesz igazi forradalom és szabadságharc!
Találkozunk holnap a Kálvinon!