2012. november 27., kedd

A színjáték vége

Tegnap a Fidesz megszűnt létezni mint konzervatív párt, Orbán pedig végérvényesen elveszítette a gerincét, kifosta, mintha nem is lett volna soha. Mert tegnap elfogadták a regisztrációról szóló törvényt, azért!
A törvény ugyanis kimondja, hogy nem elég, ha választókorú vagy (18+), nem elég, hogy nem állsz gyámság alatt, nem elég, hogy ott laksz, ahol és az állam tudja ezt, (Mire is van a lakcímkártya meg a népességnyilvántartás?!) ha szavazni akarsz kedves választópolgár, ugyan fáradjál már el a választókerületed jegyzőjéhez munkaidőben hogy nyilvántartásba vegyen az a drága jó ember, amúgy sincs elég munkája. Hogy internet? (Tudod, az a csúnya izé, ahol olyan vélemények is megjelenhetnek, amikre előtte senki nem bólintott rá az állampártból.) Azt felejtsd el, az ügyfélkaput is személyesen kell regisztrálni, majd ha munkaidőben bejöttél azt elintézni, utána otthonról bejelentkezhetsz szavazni. És el ne felejtsem, ezt az egész procedúrát meg kell ismételned minden 4 évben (ha maradunk). De ezt csak akkor kell megtenned, ha "belföldi" magyar vagy. Ha "elszakított, tót/román/... elnyomás alatt szenvedő hazánkfia" vagy, elég egy levelet küldened, igaz, csak egy szavazatot kapsz cserébe.
Hol egyenlő és általános így a választójog?! Igen, helyes a sejtés, pontosan ott: SEHOL! Egyrészt különbséget tesz szavazó és szavazó között (ugrott az egyenlőség), másrészt egy korábban szabadon garantált és gyakorolt alapjogot szűkít be, von meg egyes választóktól.
Határon túli magyarnak szavazati jogot adni, miért is? Nem itt él, nem itt fizeti az adóját, nem viseli a szavazata következményét! Arra meg nyitva áll a lehetőség, hogy a kormány felad magának 400ezer határon túli regisztrációs levelet (Van Fidesz-barát infrastruktúra a környékünkön, csak úgy ölik egymást a pozíciókért, de valahogy eredményeket eddig nem tudtak felmutatni. Talán Kubatov-listákat készítenek kárpótlásképpen?) és behúz ugyanennyi szavazatot a Fidesz-KDNP listájára, mert onnan úgyis csak a Fideszre szavaz(hat)nak.
A szavazást meg úri passzióvá silányítani nem európai, nem konzervatív és nem demokrata húzás, de ezt eddig is tudtuk. De ha a Fidesz és a KDNP ezek után megtarthatja a tagságát az európai konzervatív pártokat tömörítő szervezetben, akkor ott valami nagyon elromlott. Az érvelés és ráhatás ideje lejárt, kedves európai konzervatívok! Az ilyen kiskerti diktátorok csak az erő nyelvén értenek! Szigeteld el! Vedd el a pénzét! Vedd el a játékát! Állítsd pellengérre és röhögd ki, tedd nevetségessé nagy nyilvánosság előtt! De ne próbálj érvelni neki, mert abból csak azt szűri le, hogy eddig is "óvatosan" lépte át a képzeletbeli határt, ezután is meg fogja tenni, csak messzebbre megy majd! Mert nem kapott pofont, csak dorgáló szavakat!
És hogy miért lett végleg gerinctelen Orbán? Mert ez a saját törvénye, amit a saját alkotmánya miatt írt meg, fogadott el a saját zoknibábjaként/marionettjeként működtetett frakció, neki meg nem volt képe a nevét adni hozzá a név szerinti szavazáson. Nem mert kiállni ország és világ elé, elismerni hogy szarba sem nézi országának választóit, csak azokat, akiknek eddig is ott kedvezett, ahol tudott, a többi rovására. (De 47.000 HUF-ból meg lehet élni.) Helyette inkább gyorsan átrándult egyet Szlovéniába, hogy addig se itthon legyen.
Most az EU intézményei felé kell bizalommal fordulnunk, mert a regisztrációt gyorsan belemódosították az "alaptörvénybe", (Aki tudja, hányszor módosították eddig a sziklaszilárdnak ígért tákolmányt, piros pontot kap.) ergo az AB csak akkor vizsgálhatja, ha Áder János köztársasági elnöki minőségében normakontrollt kér a taláros testülettől - ami nem fog megtörténni, mert Áder, Kövérhez, Navracsicshoz, Vargához hasonlóan fegyelmezett pártkatona, nem gondolkodik, csak teszi, amit mondanak neki. Vagyis ő is ugyanolyan bűnös ebben az egész színjátékban, mint a többiek. Nincs mentsége semmire.