2014. október 31., péntek

Nem bedőlni!

Mi változott tegnap óta? Semmi.
Hazajött országunk fénylő csillaga Svájcból, ahol beíratta a hanyatló nyugat egyik elit képzésére legnagyobb leányát, Ráhelt, és elment a rádióba és belebeszélt a kirendelt mikrofonállványba. És bár rohadtul ijesztő, hogy Orbán Viktornak rohadtul fogalma sincs arról hogyan működik az őt körülvevő világ.
Hanem hogy elfelejtette: csak azt figyeljük, amit csinál és nem azt, amit mond. Mert a módosítót, amiben az internetadó szerepel, nem húzták ki. Mert a telekommunikációs adó továbbra is tartalmazza a netadóból befolyó bevételeket. Mert a nemzeti konzultáció intézménye annyit sem ér, amennyit a papír amire nyomtatták a levelet. Mert "kiafaszom' az a DajcsTomi?!
Szóval a helyzet a Balkán északnyugati részén továbbra is változatlan. OV továbbra is magának vindikálja az adókivetés jogát, mint a régi korok királyai. És bár látszólag meghátrált, nem olyan ember ő, aki elfogad egy 'nem'-et válaszként.
Nem szabad bedőlni! Nem szabad feladni! Folytatni kell!

2014. október 30., csütörtök

Lidércnyomás

Valami elkezdődött. Bizonytalankodva, óvatosan, aztán egyre jobban magára találva, hangerőre kapva.
Tekintsünk el az érezhetően elrugaszkodott becslésektől, de ne is legyünk olyan rohadtul pesszimisták. Szerintem nem voltunk 100.000-en, de 20.000-nél mindenképpen többen voltunk. Egzakt számot és bizonyítási módszert nem akarok és nem is tudok mondani, egyszerűen úgy érzem létszámában a tömeg a legnagyobb CM-es vonulásokat idézte - mínusz a kerékpárok. Rohadt sokan voltunk, többen mint vasárnap.
Engedjetek meg egy kis élménybeszámolót. A József nádor téren még a beszédek előtt elkezdtem beszélgetni a mellettem álló emberrel. És a köztünk lévő számtalan különbség ellenére megértettük egymást! Mint kiderült, a mellettem álló embertársam egy ultra, a Ferencváros szurkolója - és jót beszélgettünk! Közös volt a nyelv, amit beszéltünk! (Itt most ne a magyar nyelvre gondolj, hanem a beszélt nyelvre; a beszélgetésünk során nem kerültek elő olyan szavak, amik eltérő dolgokat jelentettek volna az egyikünk és a másikunknak.) Ez egy olyan élmény volt, aminek valószínűleg még mindig a hatása alatt vagyok. A közös nyelv megtalálása után felmerülő témák meg... Az erőszak alkalmazása kapcsán kifejtette újdonsült barátom, hogy nem szabad kezdeményeznünk! Fenn kell tartani a nyomást, mert előbb-utóbb hibázni fognak és olyat lépnek ami vindikálja az önvédelmet. (Ismétlem: egy ultra mondta!) Csak egyetérteni tudok, és akkor is csak leesett állal bólogattam. Amikor pedig előkerültek az EU-s zászlók és megkérdezte, hogy ezeknek miért kell itt lenniük, el tudtam neki mondani, hogy az EU-s zászlók azokat az értékeket (jogállamiság, átláthatóság, elszámoltathatóság) és a Szent István óta tartó nyugati orientációt képviselik, amitől el akarnak minket fordítani és egy vadkeletet kiépíteni a helyén, afféle Putyin-vurtslit. És bólogatott, hogy igen, így már érti a zászló lényegét. Nem hiszem, hogy européert faragtam belőle, de az hogy megértettük, végighallgattuk egymást valami olyannak a kezdete, amit eddig nem tapasztaltam. Ehhez természetesen kellett az, hogy meglegyen egy közös minimum, ami két szóból áll: ORBÁN TAKARODJ! Erre már lehet építeni, párbeszédet alapozni! A franc akar most bonyolult társadalmi programokkal szórakozni a mélyszegénység felszámolásának érdekében; el kell zavarni ezt a korrupt, kártékony bandát amíg van mit megmenteni. Amíg van miért harcolni.
Igazuk van a beszélőknek: el kell kezdeni szerveződni! El kell kezdeni, mert nem fogják feladni és be fogják vezetni. Azért fognak így tenni, mert a Fidesz Orbán Viktor kiterjesztése és a Fideszen belül mindenki Orbán Viktor kegyétől függ, és azok az emberek nem véletlenül vannak ott a Parlamentben: évek szorgos munkájával elérték, hogy a Fideszen kívüli világban ne legyen számukra alternatíva. Ezért mindent meg fognak tenni az akolmeleg kétes biztonságérzetének megőrzéséért, teljesen mindegy, hogy politikai öngyilkosságot követnek el és közben egy számítástechnikai analfabéta bunkósbottal agyonüti azt a keveset is, ami még maradt.
Azonban mivel az önálló gondolkodás képessége kiveszett a Fidesz rendszeréből, látható a pánik, ami elharapódzott a  vezér kinyilatkoztatásának és iránymutatásának hiányában. Nem véletlenül indokolták négy nap alatt négyféleképpen az internetadó bevezetését, nem véletlenül kezdtek el meg nem nevezett háttéremberek szemenszedett hazugságokkal házalni, nem véletlenül fújták le a belengetett Bélemenetet, ezért fröcsögnek minden irányba az idomított csepűrágók... Érzik, hogy most valami olyasmibe sikerült belenyúlnia a vezírnek, amibe baromira nem kellett volna, de senki sem meri megmondani neki, hogy hülyeséget csinált, így inkább csak csapkodnak és vagdalkoznak kínjukban.
Ezt a feszültséget kell fenntartani! Nem szabad hagyni, hogy levegőhöz jussanak! El kell menni november 17-én tüntetni! És ha pánikolnak nem szabad megremegni. Kíméletlenül ki kell használni a megingásukat.

2014. október 27., hétfő

Székházra fel!

Tegnap történt valami, amire eddig nem volt példa az elmúlt 4 és fél évben: egy pártoktól független, alulról szerveződő tiltakozás megtöltötte Budapest egyik szimbolikus helyszínét, megannyi Fidesz-gyűlés célállomását, a Hősök terét. Amire a Fidesz csak ennyit (LINK 1, LINK 2) tudott reagálni. Éppen ezért kell folytatni ott, ahol vasárnap abbahagytuk!
Aki tud, jöjjön!
esemény 1, esemény 2