2013. december 30., hétfő

Suttyók egymás között - nyilt színen

Nemzetünk nagy bajuszú házmestere megtalálta minden bajok forrását Gyurcsány Ferenc személyében (amivel kiprovokált egy hasonlóan stílusos választ - link).
Én azonban szeretnék ellent mondani a rezsi- és kultúrharc e fáradhatatlan harcosának. Nem - csak - Gyurcsány a probléma. Nem - csak - az a probléma, ahogy a tisztelt házelnök úr (ezt a székemből feltápászkodva írom) szabotőröket (és gaz ellenforradalmárokat) lát minden egyes sötét sarokban, csak mert a társasházak kezelői lakásra lebontva közzéteszik, hogy pontosan mennyibe került a drága lakóknak a rezsicsökkentés nevű bullshit.

Az igazi probléma azonban az, hogy egy Kövér szintű sudribunkó házelnök lehet és hogy Gyurcsány még mindig tényező a hazai politikai életben.
Míg Gyurcsány "csak" pártja színeiben fejti ki a véleményét és állít ki magáról szegénységi bizonyítványt, addig Kövér ezt egy demokratikus intézmény vezetőjének pozíciójából teszi, lejáratva magát az intézményt, nem csak saját magát.
Míg a pártok csak átmeneti szereplői a parlamentáris demokráciának, addig a házelnökihez hasonló pozíciók állandóak, ezért nagyon nagy a felelőssége a cím aktuális viselőjének. Fel kell nőnie az elődökhöz és megszolgálni az intézménybe vetett bizalmat, mert különben az egésznek semmi értelme sincs. És ebben a minőségében Kövér László, Schmitt Pál, Áder János és a többi, szégyentelen közjogi "méltóság" többet ártott a parlamentáris demokrácia intézményeinek, mint a gazdájuk eddigi működése során.