2013. március 14., csütörtök

Itt van újra

Hát ezt is megértünk. Nem tudom, ki mire számított (bennem, bevallom, volt egy kis remény) de Áder János folytatta a dicső hagyományt, és Schmitt Pál nyomdokaiba lépett: megszületett a következő gumigerincű aláíró-automata.
Erről az egészről egyébként tényleg nem lehet többet mondani. A gránitszilárdságú alaptörvénybe hatalmi szóval belenyomták azokat a szégyenletes jogszabály-szerűségeket, amik még a pártalkotmány normáinak és követelményeinek sem feleltek meg! És miközben Európától Amerikáig mindenki óva intette őket ettől a lépéstől, nagypofájú, kioktató stílusban mindenkinek megmagyarázták, hogy miért tévednek és hogy a magyar emberek mennyire ezt akarják. Ezek után ne csodálkozzunk, ha a magyar kormányzat "jeles" tagjait a leprásoknak fenntartott kezelésben részesítik mindenhol, ahol megfordulnak (na jó, Lukasenkó puszipajtás lett) és az EU "ránk dobja az atomot" (felfüggeszti a szavazati jogunkat). Mert megtehetik és mert igazuk van.
Amikor beléptünk ez európai közösségbe, vállaltuk, hogy megtartjuk alapértékeit, megfelelünk normáinak. "Orbán és bandája" ellenben úgy tesznek, mintha mi tennénk a tagságunkkal szívességet Európának, és mint felkapaszkodott suttyóéknál szokás, még a szaros bakancsot is felcsapják az asztalra azzal a felkiáltással, hogy "Ha nem tetszik, megveszem az egész krimót!" Csak ez a mucsai mentalitás itt nem fog működni. A hölgyek és az urak a Lajtán túlról kulturált emberek: amíg lehetett, és amíg tartott az eszköztáruk, tűrtek és igyekeztek befolyásolni a mucsaiakat. Ám mostanra bebizonyosodott, hogy azt sem szabad elhinni, amit kormányunk tagjai írásba adnak, így nem maradt más hátra, mint bevetni a nehéztüzérséget. Eddig célzottan, csomópontokra próbáltak hatni, most jön a szőnyegbombázás, fusson, kinek kedves az élete! És nem lehet hibáztatni az európai vezetőket emiatt. Ők is látták, hogy csak az erőből ért a barom. Ha erő kell neki, hát most megkapja, csak győzze viselni.
A "zembereknek" meg elegük lesz egy idő után. Bele lehet foglalni az alaptörvénybe, hogy kisfogyasztóknak ingyen van az áram, ami itt kiesik, azt kamatostul hajtják be a szolgáltatók a különböző vállalkozásokon - nem csak a multikon, ebbe a kkv-szektor is beletartozik. És a vállalkozások beépítik az áram árát a termékeikbe - eddig is így tettek, ezen a gyakorlaton nem fognak változtatni a jövőben sem. És ez a többszörösét viszi majd el a 10%-os rezsicsökkentésnek.
Lehet nyomatni az agitpropot Boross Péterrel turbózva, de ahol sósavval felfegyverkezett fidesznyugdíjasok és gyilkos ultrák békemenete "védi" a kormányt azoktól, akik kiállnak a jogbiztonság és jogegyenlőség mellett, ott már régen elbaszódott minden. Ha meg lesz bátorságuk és rendőrattakot vezényelnek a valóban békés tömegbe, akkor... Nos, akkor a 2006-os, forradalomnak kikiáltott jobbikos, fasiszta zavargások után lesz igazi forradalom és szabadságharc!
Találkozunk holnap a Kálvinon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése