2012. november 18., vasárnap

BRÉKING: Az LMP halott!

Schiffer András halálra ítélte. LINK1, LINK2, LINK3 A vidéki küldöttek meg lelkesen asszisztáltak a biztosítás nélküli halálugráshoz. Az eredmény: határozat arról, hogy a párt nem csatlakozik az Együtt 2014-hez, de tárgyalni tárgyalhatnak velük a vezetők - de miről is? Igaza van Jávor Benedeknek, amikor a lemondása bejelentésekor azt mondta, ez a döntés nem csak a pártnak, az országnak is káros.
Schiffer ugyanúgy a saját privát valóságában él, mint Matolcsy és Orbán, csak utóbbiak (többek között) a gazdasági realitásokat ignorálják, míg Schiffer a politikai realitásokat hagyja figyelmen kívül teljes mértékben.
Ezzel a döntéssel az LMP elmarta magától a reálisan gondolkodó szavazóit, innentől kezdve a leépülés fog megindulni, nem a pólusképzés. Hiába szegezi az önállóságáért harcoló túlreprezentált vidéki tagság 2018-ra a tekintetét, hogy akkor majd milyen jó lesz nekik, de azt elfelejtik, hogy 2014-től 2018-ig a jelenlétükkel legitimálnák az orbáni látszatdemokráciát, ráadásul 2014-ben szavazatokat vonnának el az Orbán leváltására készülő erőktől. Éppen ezért 2014-től nem lesz LMP-s frakció a parlamentben, csak néhány (1-2 darab) kósza képviselő, ha iszonyatos szerencséjük van. Ugyanis a szavazói, akik bejuttatták a pártot 2010-ben a Parlamentbe, el fognak tőle fordulni és olyan képviseletet ajánlók után néznek, akik nem légvárakban élnek, hanem a realitások talajszintjén mozognak.
Akik az "önállóság" mellett tették le most a voksukat, egy életre kiírták magukat a felelősen gondolkodó politikusok közül, bármit is képzelnek magukról. Nem képesek átlátni a nagyobb képet, ezért megmaradnak a saját kisszerűségüknél, acsarognak majd Bajnaiékra a ciklus végéig, aztán egy kiürült teremben várják majd a soha meg nem érkező választási sikereikről szóló eredményeket 2014 áprilisában, és ez így lesz rendjén. Akik nem látják be, hogy a szavazók igénye eltérhet a tagság véleményétől, azok menthetetlenül bukásra és elfeledésre vannak ítélve. Talán 2018-ban lehet valami a zöld gondolatból, ha addig össze nem omlik minden.
Érdekes kísérlet volt az LMP, de az idiotizmus miatt csak ennyire futotta a "zöld pólusnak".

LMP
Élt
2010-2012
Rest in peace

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése