2012. november 18., vasárnap

Valóság/ok?

A valóság attól függ, hogyan, milyen szemszögből figyeljük meg. De azért vannak furcsaságok, zavarok az erőben.
Így látja a KIM a fiatalok helyzetét a mai Magyarországon:
És így a HétköznaPI CSAlódások:

Igazán kíváncsi vagyok, mit gondolnak ezekről, és melyiket érzik maguknak a fiatalok.
Számomra egyszerre felháborító és végtelenül kiábrándító a kormány propagandavideója. Mert bizonyítja, hogy a kormány képviselőinek, döntéshozóinak és kiszolgálóinak lövésük sincs az őket körülvevő világról, egyszerűen kritika nélkül benyelnek mindent Orbánnak meg Matolcsynak. Mert bizonyítja, hogy azt hiszik, minden fiatal élete úgy zajlik, ahogy a "sajátjaiké".
Nem tehetek róla, az első videó alatt folyamatosan pörgött a pénztárgép a fejemben: iPhone kitudjahányas, taxi Ferihegyre (csakazértsem Liszt Ferenc), Sziget, SZIN, bungee jumping, vitorlázórepülő bérlése... Ezekre akkor sem lenne pénze egy egyetemistának, ha dolgozna az egyetem mellett. Otthonról kiszakadva, (fő)városba felkerülve csoda, ha a megélhetésre valót elő tudja teremteni az egyszeri hallgató! (A kormányközeli az más tészta - talán róluk szól a videó.)
Az urak a magasban igazán leszállhatnának a magas lóról és kiléphetnének a budai ingatlan - fűtött szolgálati autó - Parlament Bermuda háromszögéből, mert ezen belül, úgy látszik, elveszik az értelem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése