2014. október 24., péntek

Bolondok szabadlábon

Először csak Kövér Lászlóról és barátairól szerettem volna írni, aztán megszólalt Orbán Viktor a kitiltási ügy kapcsán, ami mellett nem lehet elmenni.

Szóval Kövér... Azt hiszem az az ember (és a társasága) súlyos kisebbrendűségi komplexusban(?) szenved - aki ért hozzá nyugodtan javítson ki, ha tévedek. Semmi más logikus indokot nem tudok felhozni amellett, hogy miért kísérlik meg rendszeresen és kényszeresen újraírni múltat és igyekeznek önmagukat mind nagyobban és bátrabbnak, fenyegetettebbnek beállítani a '88-89-es események tükrében, míg az akkori szituációt folyamatosan rosszabbnak és sötétebbnek festik le. Hol van ilyenkor Pozsgay elvtárs, aki az MSZMP Politikai Bizottságán belülről bomlasztotta a rendszert?! '88-89-ben nem az volt a kérdés, hogy összedől-e az állampárt, hanem hogy mikor! Az MSZMP akkor sem tudott volna tenni az akkor lezajló folyamatok ellen, ha akart volna. Erre jön ez a kimosakodott lumpen és fotelforradalmár, és nekiáll építeni saját eredetmítoszát újra és újra? Nem kéne, hogy meglepjen. Mégis, minden egyes alkalommal... Kövér csak annyiban különbözik az akol hasonszőrű lakóitól, hogy ő béget a leghangosabb. Milyen kár, hogy bezárták a Lipótot. (Az EU-ról, NATO-ról és a Nyugatról kifejtett zagyválására nem fogok értékes adatforgalmat vesztegetni.)

Orbán meg hozta a szokásos formáját. Terel, csúsztat és hülyének néz mindenkit, aki nem a tükör.
Tisztelt Miniszterelnök úr! Az amerikaiak semmit sem állítottak senkiről, egyszerűen csak közölték hat magyar állampolgárral, hogy nem szívesen látott személyek a nagy vízen túl és a határon visszafordítják őket az erre szakosodott szakemberek, ha véletlenül arra tévednének. Hogy miért? Korrupcióval összefüggő vádak miatt, amit a kitiltó állam megalapozottnak talált. Ismétlem: nem vádoltak az amerikaiak senkit semmivel, csak nem kérnek belőlük mert egy zacskó szotyiért eladják magukat, ha a szotyiért nem kell fizetniük. Nem tettek feljelentést a magyar hatóságoknál(?), minek is, mivel a kitiltottak az esetleges vizsgálatokat lefolytató intézmény élén állnak.
Miután tisztába tettük a lényeget, nézzük meg újra Orbán válaszait. Bár mozog a szája, nem mond semmit, csak tátog mint hal a szatyorban. Ó bocsánat, a végén elhangzott egy amerikaiaknak szánt fenyegetés is. Majd a zöld dosszié alapján jól kivizsgáljuk az itt működő amerikai cégeket, ahogy a Napi Gazdaság megírta. TÉNYLEG AZ AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOKKAL ÉS ANNAK GAZDASÁGI ÉRDEKEIVEL AKAR PACKÁZNI?! Tényleg nem tudja mikor kéne befognia a pofáját? Ezek szerint nem.
Drónok megjelenésére nem számítok, de nem az lesz a következő lépés, és nem is onnan fog jönni. Ezen mindenesetre érdemes lenne elgondolkodni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése